Hopp til hovedinnhold

Plantegninger til kontoret - hvorfor er de nyttige?

Hvis du planlegger å flytte kontoret, eller bare ønsker å oppgradere nåværende design, er en plantegning over kontoret noe for deg. Lag plantegninger for å få en smart og effektiv layout til ditt kontor.

2D plantegning av et kontor i sort og hvitt med mål og navn
Kontor med kjøkken, loungeområde og toaletter

Hva er en kontor-plantegning?

En plantegning til kontoret er en tegning som viser layouten av ditt kontorlokale ovenfra. Kontorets grunnplan vil typisk illustrere plasseringen av vegger, dører, vinduer, trapper og heiser samt eventuelle toaletter, kjøkken og spiseplass. En plantegning av kontoret vil også vise innredningen av kontor, møtelokaler og kontormøbler. Plantegningen er normalt tegnet i målestokk og angir hvilke romtyper, romstørrelser og vegglengder som er der.

Kontor 3D plantegning med hage i blåtoner

Hvorfor er plantegninger viktige for kontor innredningen?

En kontorplantegning er et av de viktigste og mest nyttige verktøyene du kan lage når du innreder et kontor. Uansett om kontoret er stort eller lite, vil en plantegning hjelpe deg å se alle mulighetene tydeligere så du kan skape en produktiv og effektiv kontor layout.

RoomSketcher software til kontorplanlegging

Innredning av små og store kontor

Hvis du skal innrede et lite kontor bør du vurdere størrelsen og formålet med møblene nøye, for å utnytte rommet så effektivt som mulig.

Når du innreder store kontorlokaler så vil en plantegning hjelpe deg å sikre at det er plass til alle ansatte og at de har alle rom de har behov for, f. eks møterom. Dette er svært viktig hvis du leter etter et nytt kontor eller planlegger å flytte kontor.

Eksempler på plantegninger til kontor

Plantegninger er en vesentlig del av ethvert kontorplanleggnings- eller designprojekt. Plantegninger hjelper deg å se din kontorlayout mer tydelig og viser deg hvilke muligheter som finnes. Under er det to typer plantegninger som er mest relevante når det kommer til kontorinnredning.


2D plantegning av et kommersielt kontor med åpent landskap

2D-plantegninger til kontor

En 2D-planløsning gir et rent og enkelt overblikk over kontoret ditt. Du kan se rommets layout, vegger og sirkulasjon. De er også nyttige når du skal finne ut hvordan kontormøblene skal plasseres og hvor kontorplassene skal være. Å lage en 2D-plantegning er den beste måten å starte et kontorplanlegging på. Legg til romnavn, romstørrelser, romfarger, mål, etiketter og mye mer på denne type plantegning.

Kontor 3D plantegning kommersiell

3D-plantegninger til kontor

En plantegning i 3D tar innredningen av kontoret ditt til neste nivå. Med en 3d-plantegning kan du se rommets farger og teksturer og se hvordan møblene vil se ut. Det er den perfekte måten å se og presentere dine idéer til kontordesign på, og få et inntrykk av hvordan det hele vil passe sammen. Bruk RoomSketcher som din foretrukne software til kontorinnredning og konverter enkelt din 2D-plantegning til en fantastisk 3D-plan med et enkelt klikk. 

Ønsker du mer kontor-inspirasjon?

Utforsk plantegninger og design idéer til kontoret, fra store kommersielle kontor til koselige hjemmekontor.

Klar for å prøve RoomSketcher?