Hopp til hovedinnhold

Kontor layout

En god kontor layout er avgjørende for å skape et funksjonelt arbeidsområde. Det er mange typer layouts å velge mellom - finn inspirasjon i eksemplene under.

RoomSketcher software til kontorplanlegging

Lag kontor layout med en brukervennlig app

Layouten av kontoret er en viktig faktor som påvirker hvordan de ansatte vil utføre sine oppgaver. Før du bestemmer deg for layout sørg for at du har identifisert dine mål med kontorinnredningen. Når disse er på plass kan du tenke på hvilke type oppgaver de ansatte gjør, deres behov og interaksjon med hverandre og eventuelle kunder. Med en app som RoomSketcher kan du enkelt gå igjennom alle disse stegene for å skape ditt drømmekontor.

Typer kontor layout

Det er slutt på tiden med de tradisjonelle cellekontorene. Nå finnes det mange typer kontorløsninger som understøtter ulike arbeidsformer og bedriftens behov. Se noen eksempler under - alle laget i RoomSketcher-appen.


Dekorasjon med bokstaver på kontoret 3d bilde

Tradisjonelt kontor

En tradisjonell kontorinnredning består av individuelle kontor som er "innebygd", som betyr at de er permanente eller semi-permanente. Denne kontorstilen vil omfatte en kombinasjon av lukkede kontorer og møtelokaler med et mer åpent resepsjonsområde til mottakelse av kunder.

Gruppekontor med båser 3D plantegning

Kontor i båser

Et kontor med individuelle båser er en åpen kontorform hvor arbeidsområdene er skapt ved hjelp av skillevegger på tre sider for å danne en kasse eller en " bås ". Denne formen for arbeidsplass er mer plass- og kostnadseffektiv i forhold til innebygde kontor. Den brukes typisk i kombinasjon med innebygde møtelokaler og private kontor til ledere.

Kontorplanlegging av møtested med gule og blå detaljer

Kontor med lave skillevegger

Et kontor med lave skillevegger er den mer moderne versjonen av kontoret med lukkede båser, hvor høyden på skilleveggene rundt arbeidsplassene er lavere for å gi mulighet for mer lys og interaksjon mellom de ansatte. Akkurat som et kontor med lukkede båser kan det omfatte innebygde møtelokaler og lukkede kontorer hvis det kreves mer privatliv.

Kontordesign planlegging eksempel med blåtoner

Teambasert kontor layout

En teambasert layout grupperer de ansatte i team. Størrelsen og plassen som er tildelt hvert team varierer av hvilken type jobb som skal gjøres. Et team område vil ofte omfatte individuelle arbeidsstasjoner og et samarbeidsområde. Dette reduserer behovet for møtelokaler.

Kontordesign med farger i oransje og gul

Åpent kontorlandskap

Et åpent kontorlandskap fjerner skilleveggene helt. I stedet defineres arbeidsområder ved hjelp av møbler. Skrivebordet kan være oppstilt side om side for å danne rekker, eller de kan erstattes med arbeidsbord med flere personer, kalt "bunker". Bord og lounge-sitteplasser brukes til å skape uformelle møte- og samarbeidsområder. Appellen ved denne type kontor er at den er veldig fleksibel og kan enkelt utvides, trekkes sammen eller omstruktureres.

Kommersiell 2D plantegning i standard farger med bad

Hybrid kontordesign

Hybridkontoret er en av de nyeste kontortypene. Det kombinerer elementer fra alle de nevnte stilartene basert på bedriftens behov. Tenk på at du lager din kontorplan som om du hadde en meny der du kan legge til forskjellige miljøer basert på bedriftens behov. Innovative, nye kontorsystemer gør dette mer mulig og enklere enn noensinne.

3D plantegning coworking kontor

Layout av et co-working kontor

Co-working kontor er en av de store innovasjonene på arbeidsplassen dette århundre. De gir deg adgang til alle aspekter av et moderne kontor, uten at du trenger å opprette det selv. I stedet betaler du en månedlig leie. Bare sjekk inn og finn en arbeidsstasjon eller et sted i loungen. Akkurat som et hybridkontor vil et co-working kontor tilby en rekke arbeidsområder fra åpne loungeområder til private kontor og møtelokaler.

Koselig hjemmekontordesign med blåtoner

Hjemmekontor

Hjemmekontoret er mer populært enn noensinne, da fleksitid og teknologi har gjort det mulig. Innredningen av hjemmekontoret krever også nøye planlegging for å gjøre det til et effektivt og produktivt sted for å få jobben gjort.

Ønsker du mer inspirasjon?

Utforsk plantegninger og designidèer til kontoret. Fra store kommersielle kontorlandskap til hyggelige hjemmekontor.

Klar for å prøve RoomSketcher?