Hopp til hovedinnhold

Ideer til kontoret

Leter du etter idéer til som kan inspirere ditt kontordesign? Under finner du noen av våre favoritt idéer til kontordesign som er laget med RoomSketcher-appen.

Coworking lokalet kontor med taklamper
Fargerikt kontor og resepsjonsområde i blått og gult

Bruk farger for å forsterke branding

Farger er en fantastisk måte å gi energi til ditt kontordesign, men pass på hvordan du bruker fargene. For mange farger kan være distraherende. Vårt beste tips er å velge en hovedfarge og bruke den til å skape et fokuspunkt. For eksempel hvis logoen din har en farge kan du bruke den i kontorlandskapet for å styrke brandet. Du kan også bruke maling eller tapet for å lage en aksentvegg. Legg til flotte møbler eller belysning i en morsom farge. Lek med gulv- og teppefarger for å skape mønstre, kanter eller stier og for å gjøre konferanselokaler, møtelokaler og ganger mer interessante.

Kontor åpent landskap med planter

Gjør kontoret grønt

Et av våre foretrukne kontorideer er å gjøre kontoret "grønt" ved å bringe naturen inn på arbeidsplassen. Med kontorbygninger og høye bygninger som er omringet av enda flere bygninger, har det blitt vanskeligere for medarbeiderne å få oppleve naturen i løpet av en arbeidsdag. Faktisk har det vist seg at det å ha grønt rundt seg som trær og planter, har en beroligende effekt og gir en følelse av velvære.

Å skape et "innendørs landskap" absorberer også lyd og bidrar til bedre luftkvalitet. Bladgrønne planter, grønne vegger og store, grønne trær er alle gode muligheter for å absorbere lyd. For å finne de riktige plantene i forhold til ditt arbeidsområde kan du spørre en profesjonell som spesialiserer seg på innvendig landskapspleie.

Plantegning av et partnerkontor i 3D med mørke farger

Tradisjonelt kontor landskap vender tilbake

Det er mange kontoridéer der ute, men hvordan vet du hvilke som passer til ditt kontor? For eksempel snakker mange bedrifter om fordeler og ulemper ved åpne kontorlandskap. Noen sier det er støyende, gjør det vanskelig å fokusere og minsker produktiviteten. Andre mener en åpen løsning gir energi til arbeidsplassen og øker samarbeidet. Hva passer dere?

Hvis ro og fokus er viktig skal du ikke være redd for å gå tilbake til den mer tradisjonelle, lukkede kontorplassen. Denne kontortypen kan være foretrukket av dem som jobber med kunder hver dag. Finn ut mer om ulike typer kontorlayouts.

Kontor 3D plantegning kommersiell

Tenk igjennom arbeidsområdet

Våre idéer om arbeidsplassen og kontoret har endret seg mye. Arbeidet kan foregå på flere ulike steder i dag - ved et skrivebord, et behagelig sted i en lounge, på en kafé eller hjemmefra. Teknologi og WiFi har skapt en rekke forskjellige måter for oss å gjøre jobben på. Hvis du vil finne ut av hvilke typer arbeidsrom som er best for din bedrift, start med å få oversikt over antall medarbeidere. Inkluderer forventet vekst, spesielt hvis din bedrift vokser raskt. Når du har oversikten over antall medarbeidere kan du dele opp i avdeling og team. Behovene i de ulike avdelingene og teamene kan være ganske ulike. Snakk med dine ledere, teamledere og medarbeidere for å forstå hva behovene deres er og lag skreddersydde soner som er tilpasset behovene.

3D plantegning kontor

Inkluder muligheter for å møtes

Det har skjedd en stor utvikling i måten vi har møter på, men det funksjonelle behovet for å møtes, samarbeide og utveksle ideér er fremdeles en stor del av det moderne kontorlokale. Når du planlegger innredningen av kontoret er det viktig å vite hvilke møter det er behov for. Har du f.eks. regelmessige møter på hele kontoret? Tenk deretter på avdelingens, teamets og den enkeltes behov for møter. Kanskje oppdager du at det er en rekke forskjellige møtestiler som krever ulike lokaler. Utover møterom med lukkede dører, kan du legge til sitteplasser til uformelle møter eller bord i barhøyde til hurtige og spontane møter. Ved å tilby en rekke forskjellige møterom reduseres behovet for å booke møterom og oppfordrer til mer interaksjon og samarbeid.

Oppbevaringside til garderobe på kontoret

Forny dine support områder

Supportområder kan være alt fra resepsjon og venteområder til kopi- og lagerom, til tekjøkken og kantiner. Kontorets støttefunksjoner spiller en avgjørende rolle for effektiviteten av vår arbeidsdag. Likevel blir de ofte oversett når innredningen av kontoret skal gjennomføres. Dette kan unngås ved å få hjelp fra kontorpersonell som kan gi deg den nødvendige inputen. Finnes det f. eks noen smarte oppbevaringsløsninger som kan skape en ryddig atmosfære?

Kontordesign samlingssted for en kaffepause med biljardbord

En pust i bakken

Å forbedre trivselen er et fokusområde på mange arbeidsplasser. Flere bedrifter lager loungeområder og pauserom for å gi de ansatte et sted å pause i løpet av arbeidsdagen. Med utgangspunkt i kafé og kaffebarenes popularitet, blir kontorkantinene stadig mindre formelle og mer innbydende. Bedrifter skaper også rekreasjonsrom hvor de ansatte kan slappe av eller spille spill som biljard, bordtennis eller sjakk. Undersøkelser har vist at pauserom på kontoret er med på å redusere stress, bidra til teambuilding, og at de ansatte utvikler sterkere bånd.

Ønsker du mer kontor inspirasjon?

Utforsk plantegninger for kontor og design idéer, fra store kommersielle kontorer til koselige hjemmekontor.

Klar for å prøve RoomSketcher?