Hopp til hovedinnhold

Idéer for interiør og boligdesign

RoomSketcher gjør planlegging av bolig og interiør både enkelt og gøy. Tegn opp plantegninger, velg ut møbler og dekor, og se alt i 3D. En perfekt måte å prøve ut designideer og planlegge hjemmet ditt uten stress.

Stuemøblering røde interiørdetaljer med peis

Hva med en kreativ vindusløsning?

I dag inneholder de fleste hjem en flatskjerm-TV. Fint og praktisk, men samtidig en utfordring hvis rommet ditt ikke har så mye veggplass. Da kan en kreativ vindusløsning være løsningen. I dette eksempelet ble den nedre delen av midtvinduet fjernet for å gi TV-en en perfekt plassering – uten å ofre naturlig lys eller ved å endre rommets design.

Interiør design ide stue

Legg til en romdeler

En åpen romløsning har sine fordeler - det gir en følelse av lys og romslighet. Men selv en åpen løsning krever litt planlegging for å fungere bra. En åpen bokhylle fungerer fint som romdeler, uansett om den er høy eller lav. Den skaper en naturlig avgrensning i rommet uten at det føles mindre. Dessuten gir bokhyllen god plass til oppbevaring. Plasser store ting nederst i hyllen og mindre ting lenger opp, så beholder du den åpne følelsen.

Mintggrønn kjøkkendesign med øy

Hva med en kjøkkenøy?

En kjøkkenøy er en utmerket måte å lage et skille mellom kjøkken og spiseavdeling på, uten å stenge av til kjøkkenet. Idéen fungerer like bra for separate kjøkken med spiseplass, som for kjøkken som er åpne mot stuen. Kjøkkenet ditt forlenges og du får ekstra oppbevaringsplass og større arbeidsflate. Utvid benkeplaten ut mot stuen og sett inn noen stoler for å skape en innbydende følelse. 

Spisestue med rødt interiør, taklamper og benk

Sett litt farge på rommet

Gi mer liv til rommet med farger. Et par morsomme røde pendellamper inspirerte fargevalget for dette koselige kjøkkenet. Når du bruker farger på denne måten, kan uttrykket “alt med måte” være nyttig å ha i bakhodet. Velg en farge som utgangspunkt, og legg deretter til mønster og aksentfarger i små doser. I dette designet er fargetemaet rødt, og det plukkes opp i det stripete stoffet på benken.

Interiør design ide walk-in-closet med oppbevaring

Utnytt plass som ikke brukes

Har du et rom hjemme som ikke brukes? Et rom med skråtak kan bli et perfekt sted for oppbevaring. I dette eksempelet har vi laget et  oppbevaringsrom ved å fylle et ubrukt rom med vegghyller og lave bokhyller. Bruk matchende bokser og kurver for å holde orden på småting, og plasser en benk i midten du kan sitte på eller legge fra deg ting på.

Grønn sofa sammen med grønne vegger i en stue

Prøv en mørk veggfarge

Prøv en mørk veggfarge for et dristigere utseende. Mørke vegger skaper en intim og innbydende følelse i rommet, og passer spesielt i stue, bibliotek, spisestue og soverom. Når du bruker en mørk farge på veggene bør du velge en lysere farge på gulvet.

Grønn tapet med løvmønster i en stue

Skap harmoni i rommet med et gjennomtenkt tapetvalg

Tapet er en fantastisk måte å gjøre et rom mer interessant på. Husk å tenke på at for mye mønster eller farge kan virke distraherende. Om du har valgt et tapet med dristig mønster, kan det være lurt å bare bruke det på en vegg, så slipper du at tapetet blir for overveldende. I dette rommet har vi brukt et grønt tapet med blader og et matchende teppe for å binde det hele sammen.  

Føler du deg inspirert?

Ta en titt på disse ideéne for boligdesign.


Klar for å prøve RoomSketcher?