Hopp til hovedinnhold

Kjøkkeninspirasjon

Med RoomSketcher er det lett å planlegge og visualisere kjøkkenidéene dine. Lag plantegningen din, innred og pynt, og visualisér i 3D!

Rosa kjøkken design

Forny kjøkkenet med en frisk veggfarge

Et enkelt hvitt kjøkken blir som nytt med en ny veggfarge. Vi ga dette kjøkkenet et friskt nytt utseende med en intens bringebærrød nyanse på veggene. Fargen fremhever skapene og hyllene på en enkel måte. Når du bruker en mørk farge på veggene, husk å holde tak og gulv lyse. Det gir en visuell balanse og gjør at rommet ikke virker mindre enn det er.

Tripisk kjøkken design med buet vindu

Åpne opp kjøkkenet for å få plass til både matlaging og spising

Om du har et lite kjøkken adskilt fra stuen, kan du overveie å åpne det opp. Dette er en flott måte å utvide kjøkkenet på, og samtidig modernisere hjemmet. Lag en stor åpning i veggen mellom stue og kjøkken, eller riv ned hele veggen. Husk å rådføre deg med en dyktig håndtverker før du starter. Når du har laget åpningen, kan du utvide benkeplaten mot stuen for å få en halvøy. Sett til noen stoler og du har et innbydende og trivelig sted å være. 

interiør/stue design gråtoner

Bruk et bord som kjøkkenøy

Åpne løsninger for stue og kjøkken har sine fordeler - det gir mye lys og en følelse av romslighet. Men det krever litt organisering for å fungere bra. Legg til en kjøkkenøy for å lage et skille mellom kjøkken og stue uten å stenge av kjøkkenet. I dette eksempelet har vi brukt et bord i stedet for et skap. En “bordøy” er et enkelt og billig alternativ til en plassbygd øy. Det gir et luftig inntrykk og er både fint og funksjonelt.

Kjøkken med små røde fliser

Legg til en kontrastvegg

En kontrastvekk en en enkel måte å oppdatere ditt kjøkken. Velg hvilken vegg du ønsker skal være fokalpunktet i rommet ditt. Legg til maling, fliser eller tilogmed stein for å lage din kontrastvegg. På dette kjøkkenet har vi laget en kontrastvegg ved hjelp av røde glass fliser for å få inn litt farge uten at det blir for mye. Legg til noen morsomme kjøkkendetaljer i samme farge for å fullføre looken.

Grått kjøkken design moderne

Forny backsplash-veggen over kjøkkenbenken

Noen ganger er de beste fornyelsene de man ikke tenker på. For eksempel å bytte ut eller fornye backsplashen over kjøkkenbenken. Dette kjøkkenet fikk et løft ved at vi brukte marmorplate mellom benk og overskap. Marmor er både praktisk

kjøkken design med åpne hyller

Prøv åpne hyller

Om du har et lite kjøkken, vurder å fjern overskapene. Erstatt dem med åpne vegghyller isteden. Dette vil gi en moderne uttrykk og gjør at rommet føles luftigere og større. For å holde ditt kjøkken ryddig, grupper fat, små og store tallerkener, samt boller som er like sammen. Dette ser oversiktlig ut, og gjør det lett å dekke bordet.

Mintggrønn kjøkkendesign med øy

Husk god belysning

Godt lys i kjøkkenet er alfa og omega. Det er en god idé å tenke gjennom belysningen allerede når du planlegger kjøkkenet. Pass på at du har godt lys der du står og lager mat. Legg til pendellamper over kjøkkenøy eller spisebord. Bruk gjerne dimmer på pendellampene slik at du kan regulere lyset etter behov og ulike tider på døgnet.

Kjøkken design med spisebord

Organiser funksjonelt og stilfullt

Hvis du er så heldig å ha et stort kjøkken med spiseplass, prøv å finne plass til litt oppbevaring nær spisebordet. På den måten får du lett tilgang til bestikk, servietter og dekkebrikker. Samtidig får du et sted å sette serveringsfat og boller under måltidene. Hvis du legger til en skjenk eller et sidebord, sørg for å holde pyntegjenstander på et minimum, slik at du faktisk har plassen tilgjengelig når det trengs.

2d og 3d kjøkken plantegning

La gulvteppet definere spiseplassen

Et gulvteppe definerer spiseplassen visuelt, og det vil også absorbere lyd. Kjøkkenet er fullt av harde flater som forsterker og transporterer lyd. Gulvteppet demper lyden, og gjør spiseplassen og kjøkkenet til et mer behagelig sted å være.

Inspirasjon og idéer til ditt nye kjøkken

Få mer kjøkkeninspirasjon her:

Klar for å prøve RoomSketcher?