Hopp til hovedinnhold

Idéer for stuen

Med RoomSketcher-appen er det lett å planlegge og visualisere stueidéene dine. Lag plantegningen, legg til møbler og pynt, visualisér så i 3D – på nett!Ta en titt på noen av våre beste idéer for stuen - alle laget i RoomSketcher.  

Blå kontrastvegg i stue med peis

Legg til en kontrastvegg i stuen

Gi stuen din et fantastisk, men enkelt løft ved å skape en kontrastvegg. Det er viktig å være nøye med valgene – for mye mønster eller for sterke farger kan bli overveldende. Start med å velge ut hvilken vegg som skal være rommets midtpunkt. Deretter velger du en farge eller tapet som skaper en fin kontrast. I vårt eksempel har vi malt området rundt peisen i en dyp blåfarge, som harmonerer perfekt med tapetet på de andre veggene.

Stueide med peis og innebyggede hyller

Ramme inn peisen

Skap et blikkfang i stuen ved å ramme inn peisen med innebygde hyller. Dette er en utmerket måte å skape en funksjonell og estetisk vegg på. For best visuell effekt er det viktig å oppnå symmetri, så sørg for at hyllene er jevnstore. I vårt eksempel valgte vi åpne hyller. Du kan også vurdere å montere dører på de nedre hyllene for å få mer skjult oppbevaringsplass. Fullfør stilen med et par veggmonterte lamper og et speil eller kunstverk over peisen.

Koselig stue med små runde bord og gul sofa

Sofabord i gruppe

Hvis du har mange små bord og trenger et sofabord, prøv å sette bordene sammen i en gruppe. Du kan bruke et par matchende bord eller sofabord i ulik høyde. Prøv å blande og matche ulike stiler, farger og former for å skape en koselig atmosfære i stuen.

Stue med hjemmekontor og blå vegg

Utnytt plassen best mulig

Har du et hjørne eller en krok i stuen som er vanskelig å møblere? Utnytt plassen ved å bygge inn et skrivebord, så får du en attraktiv og funksjonell arbeidsplass. Et innebygget skrivebord trenger ikke være komplisert eller dyrt, og du trenger ikke en snekker for å få det til. Du kan selv lage et skrivebord som dette med et par grunnleggende elementer og en bordplate. 

Stue med mørkeblå vegg og vegghengt tv

Prøv en mørk veggfarge

En mørk veggfarge er en modig fornyelse av stuen. Mørke vegger gir en intim og innbydende følelse, og passer spesielt godt i stue, bibliotek, spisestue og soverom. Når du velger en mørk veggfarge, er det lurt å holde både gulvet og taket i lyse toner. I dette eksemplet gir den dype, blå fargen på veggene fokus på salongbordet, og gjør det til et naturlig midtpunkt i rommet. Benytt deg av denne teknikken for å fremheve spesielle møbler eller objekter

Stue med blå sofa og blå vegger

Sett opp en kunstvegg

Det kan være vanskelig å finne kunstverk som er store nok til å passe over en sofa i stuen. Hvis kunstverket er for lite eller ser bortkommet ut på en stor vegg, kan du lage en kunstvegg i stedet. Gruppér mindre bilder og fotografier sammen for å lage en collage i galleristil. Arranger dem på gulvet først så du er sikker på layouten før du henger dem opp. En god tommelfingerregel er å ha like stor avstand mellom alle bildene. 

Liten stue med rød sofa og grønne vegger med dekorative vegghyller

Tenk vertikalt

Når vi tenker på utnyttbart rom, har vi en tendens til å fokusere på gulvplass. Men om taket ikke er altfor lavt kan du tenke vertikalt og også utnytte veggene til oppbevaring. Prøv ut en velplassert bokhylle eller en gruppe åpne hyller i ulik høyde på veggen. Legg til noen dekorative objekter som gjør hyllene både fine og nyttige i stuen. 

Inspirasjon og idéer til hjemmet ditt

Sjekk ut flere idéer for interiør og boligdesign nedenfor.

Klar for å prøve RoomSketcher?