Hopp til hovedinnhold

Idéer for stuen

Med RoomSketcher er det lett å planlegge og visualisere idéer til stuen. Lag en plantegning, møbler og dekorer, og visualiser deretter planen i 3D. Ta en titt på noen av våre beste idéer for stuen - alle laget i RoomSketcher-appen.  

Blå kontrastvegg i stue med peis

Legg til en kontrastvegg

Gi stuen en fantastisk og enkel fornyelse ved å lage en kontrastvegg. Du skal imidlertid være forsiktig med hvordan du gjør det - for mye mønster eller farge kan virke forstyrrende. Velg den veggen du vil ha som fokuspunkt i rommet, og velg deretter farge eller tapet for å lage en kontrastvegg. I denne stuen malte vi med blått rundt peisen for å matche tapeten på veggene rundt.

Stueide med peis og innebyggede hyller

Ram inn peisen

Ram inn peisen med innebygde hyller. Dette er en fin måte å lage en funksjonell vegg i stuen på. Slike vegger ser best ut når de er symmetriske, så sørg for at hyllene blir like store. I dette eksempelet brukte vi åpne hyller. Du kan også legge til dører på de nederste hyllene for å få skjult oppbevaring. Legg til et par lampetter og et speil eller maleri over peisen for å fullføre uttrykket.

Koselig stue med små runde bord og gul sofa

Sofabord i klynge

Hvis du har mange små bord og trenger et sofabord, prøv å sette bordene sammen i en klynge. Du kan bruke et par matchende bord eller sofabord i ulik høyde. Prøv å blande og matche ulike stiler, farger og former for å skape en koselig atmosfære i stuen.

Stue med hjemmekontor og blå vegg

Utnytt plassen best mulig

Har du et hjørne eller en krok i stuen som er vanskelig å møblere? Utnytt plassen ved å bygge inn et skrivebord og få en attraktiv og funksjonell arbeidsplass. Et innebygget skrivebord trenger ikke være komplisert eller dyrt, og du trenger ikke en snekker for å få det til. Du kan selv lage et skrivebord som dette med et par grunnleggende elementer og en bordplate. 

Stue med mørkeblå vegg og vegghengt tv

Prøv en mørk veggfarge

En mørk veggfarge er en frisk fornyelse av stuen. Mørke vegger gir en intim og innbydende følelse, og passer spesielt godt i stue, bibliotek, spisestue og soverom. Når du bruker en mørk farge på veggene bør du holde gulv og tak lyse. Den dypblå fargen i dette rommet fremhever salongbordet, og gjør det til rommets midtpunkt. Bruk denne teknikken for å vise frem et spesielt bord eller et objekt som du synes fortjener å stå i rampelyset.

Stue med blå sofa og blå vegger

Sett opp en kunstvegg

Det kan være vanskelig å finne kunstverk som er store nok til å passe over en sofa i stuen. Hvis kunstverket er for lite eller ser bortkommet ut på en stor vegg, kan du lage en kunstvegg i stedet. Gruppér mindre bilder og fotografier sammen for å lage en collage i galleristil. Arranger dem på gulvet først så du er sikker på layouten før du henger dem opp. En god tommelfingerregel er å ha like stor avstand mellom alle bildene. 

Liten stue med rød sofa og grønne vegger med dekorative vegghyller

Tenk vertikalt

Når vi tenker på utnyttbart rom, har vi en tendens til å fokusere på gulvplass. Men om taket ikke er altfor lavt kan du tenke vertikalt og også utnytte veggene til oppbevaring. Prøv ut en velplassert bokhylle eller en gruppe åpne hyller i ulik høyde på veggen. Legg til noen dekorative objekter som gjør hyllene både fine og nyttige i stuen. 

Føler du deg inspirert?

Sjekk ut flere idéer for boligdesign nedenfor.

Klar for å prøve RoomSketcher?