Hopp til hovedinnhold

Idéer for soverom

Planlegg og visualiser dine soveromsidéer online. Lag en plantegning for rommet, legg til møbler og farge på veggene, og visualiser deretter det ferdige resultatet i 2D og 3D. Ta en titt på noen av våre beste idéer for soverommet - alle laget i RoomSketcher-appen.

Soverom med grønn tapet og tredør

Legg til en tapet

Gi soverommet et løft ved å lage en kontrastvegg med tapet. Til dette soverommet valgte vi en vakker blomstertapet i en grønn farge som fremhever sengen og gir rommet en følelse av luksus. Tilbehør i matchende farge gjør rommet komplett.

Soverom i blåtoner med sidebord og runde speil

Bytt ut nattbordene

Med stilige sidebord i stedet for de tradisjonelle nattbordene får sengen en kul innramming og hele soverommet et løft. Velg sidebord som er minst like høye som madrassen, ellers vil de se for små ut. Legg gjerne til et par høye, dekorative lamper for å fullføre uttrykket.

Hovedsoveromi blått og tre med sengegavl

Lag din egen sengegavl

Du kan enkelt lage din egen sengegavl ved å sette opp et materiale på veggen bak sengen. I dette soverommet valgte vi et trepanel bak sengen for a lage en unik sengegavl. Det mørke treet passer til sengestammens farge, og binder soverommet og nattbordene sammen. Du kan velge å la sengegavlen gå helt opp til taket eller bare halvveis opp på veggen. For å finne minimumshøyden, sett putene opp og mål 10-15 cm over dem.

Blå soveromside hjørne med godstol

Lag et koselig hjørne

Unngå en stiv og firkantet følelse i soverommet ved å plassere en behagelig lenestol i det ene hjørnet. Hvis det er plass kan du legge til et lite sidebord, noe kunst og en sittepuff for å gjøre det til et koselig og innbydende sted å slappe av.

3D bilde av et soverom med blå vegger og sengegavl

Prøv en mørk veggfarge

En mørk veggfarge gir soverommet en markant fornyelse. Mørke vegger gir en intim og innbydende følelse, og passer spesielt godt i stue, bibliotek, spisestue og soverom. Når du bruker en mørk farge på veggene bør du holde gulv og tak lyse. Den blå fargen i dette rommet fremhever sengen og gjør den til rommets midtpunkt. Noen pynteputer i matchende farge fullfører uttrykket.

Innredningside til soverom med loungestoler og gule puter

Hotell-inspirert

Du kan plukke opp noen flotte møbleringstips fra hotellrom. De som designer hotellrom er eksperter på å designe behagelige soverom for både søvn og avslapning. Her er en fantastisk hotelldetalj som gir soverommet ditt en følelse av luksus. Sett et par komfortable lenestoler ved fotenden av sengen for å ha et sted for lesing og avslapning.

Ide til soverom med lyseblått fargepalett

Lag et tema

Har du en tapet eller et kunstverk du virkelig liker? Bruk det til å lage et tema for soverommet ditt. Du kan bruke tapet til å lage urbant tema, hagetema, skogtema og mye mer. Vi forvandlet dette ordinære soverommet til en oase ved hjelp av tapet. Tapeten med palmeblader og fotografiet over sengen tar deg direkte til tropene.

Føler du deg inspirert? 

Sjekk ut flere idéer for soverom og boligdesign nedenfor.

Klar for å prøve RoomSketcher?