Hopp til hovedinnhold

Situasjonsplaner i 2D - Eksempler og idéer

Med RoomSketcher er det enkelt å lage 2D-situasjonsplaner i høy kvalitet. Få oversikt over eiendommens layout i sort/hvitt eller farger, lag illustrasjoner over områdets viktigste funksjoner.

Situasjonsplaner i 2D er perfekte til…

 • Eiendomsannonser
 • Salg av eiendom
 • Taksering
 • Eiendomsplaner
 • Arealplan
 • Parkplaner
 • Landskapsdesign
 • Hagedesign
 • Terrengplaner
 • Terrasse layouts
 • Bakgård design
 • Design av basseng og hage
Plantegning med hage og svømmebasseng

Hvorfor bruke en 2D-situasjonsplan

Situasjonsplaner i 2D gir et overblikk over hele eiendommen uten noen forstyrrelser - de illustrerer eiendommens layout på en god måte. Dette gjør dem ideelle til markedsføring av eiendom, landskapsdesign og renoveringsprosjekter. Sammenlignet med 3D-situasjonsplaner er de ofte mer tekniske og kan inkludere mål og etiketter, noe som gjør dem perfekte til å illustrere viktige aspekter ved eiendommen. Bruk av 2D-situasjonsplaner er en effektiv metode for å visualisere utformingen og forstå forholdene i et område.

Tegn ditt uteområde på en enkel måte

Lag enkelt situasjonsplaner i 2D

Lag situasjonsplaner i 2D online med et brukervennlig program til situasjonsplaner som RoomSketcher-appen. Med RoomSketcher kan du lage 2D-situasjonsplaner med PC eller nettbrett. Dra-og-klikk funksjonen gjør det både enkelt å forstå og å tegne en situasjonsplan. Du trenger ikke ha erfaring med å tegne på PC. Bare klikk og dra for å tegne situasjonsplanen, og legg til planter, terreng og utendørsmøbler.

situasjonsplan med svømmebasseng og tre garasjer

Legg til mål, etiketter og romfarger for å illustrere nøkkelområder

Velg om du vil vise lengde og breddemål på situasjonsplanen og angi mål i kvadratmeter eller fot. Du kan også beregne arealet av hele området, kun på bebygde områder, eller kun på utendørsarealet ved hjelp av vår smarte totalareal-beregner.

Våre 2D-situasjonsplaner kommer i høy oppløsning som er optimalisert både til utskrift og web. Lag kun sort/hvite situasjonsplaner eller fargelegg områder med fargekoder for å illustrere forskjellige landskapstrekk, som hage, gress og gangbroer.


Typer 2D-situasjonsplaner

Velg din stil: fra sort/hvit til 2D med full farge, med mål eller uten. Du har uendelige muligheter med RoomSketcher-appen.

Pprogramvare for situasjonsplaner, svart-hvit i 2D

Situasjonsplaner i sort og hvit

Sort/hvite situasjonsplaner har et rent, profesjonelt utseende som er perfekt til å få oversikt over tomt, bolig- og eiendomsvurderinger og til søknader om bygg- og brukstillatelser. Du kan inkludere den innvendige plantegningen av bygningene på situasjonsplanen eller du kan vise omrisset avhengig av hva dine behov er. Legg til symboler på dine planer, som en nordpil for å angi retningen på tegningen og trær og busker for å vise beplantede eller skogkledte områder.

lag 2d hageplan med RoomSketcher App

Situasjonsplaner med farge

Farger er en glimrende måte å markere forskjellige områder og landskapstrekk på en 2D-situasjonplan. Du kan bruke forskjellige grønne nyanser for å angi hager eller gressplener. Bruk blå for å angi vann. Du kan skjelne mellom forskjellige typer gangstier for å vise hvilke som har hard belegning. Du kan også vise landskapsmaterialer som sand, brostein og fliser.


Ekspempler på situasjonsplaner i 2D

Få inspirasjon og lag dine egne situasjonsplaner med en mal fra vårt plantegningsgalleri. Se noen eksempler under:

Klar for å prøve RoomSketcher?